Bölgenizin en iyi emlak danışmanı olmanın 8 yolu


1) Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için bölgenizi tercih etmelerini sağlayacak ilk 5 nedeni bir çırpıda sayabilir misiniz?

2) Bölgenizdeki satılık veya kiralık daire fiyatları mahalleden mahalleye değişiyor mu?

3) Bölgenizde yükselen yeni konut projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiliyor?

4) Beş yıl sonra bölgenizdeki satılık ve kiralık konut fiyatlarının nasıl bir değişim yaşayacağı konusunda gerçekçi tahminlere sahip misiniz?

5) Bölgenizin toplam nüfusu nedir?

6) Bu bölgede kimler yaşıyor? Ekonomik düzeyleri, öğrenim ortalamaları, medeni durumları nedir?

7) Kadınlar mı erkekler mi, gençler mi orta yaşlılar mı, aileler mi yalnız yaşayanlar mı bu bölgeyi tercih ediyor?

8) Bölgenizdeki gençler nasıl evlerde yaşamak istiyor?

9) Bölge sakinleri gayrimenkul yatırımında tercihlerini yine bu bölgede mi kullanıyor?

10) Bölgenizde gayrimenkul yatırımı yapacak müşterileriniz için geri dönüşüm süresi kaç yıldır?

 

İşte bölgenizde en iyi emlak danışmanın olmanın 8 yolu

1) Görev aldığınız bölgeyi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Mesela bölgenizde kimler oturuyor? O bölgenin değeri son yıllarda nasıl bir grafik çiziyor? Bölgede son dönemde ne kadar ev satıldı ya da kiralandı? Başarısını kanıtlayan tüm gayrimenkul danışmanları bu bilgilere sahiptir. Emlakta güncel bilgi her şeydir. Çünkü müşterileri doğru yatırımlara, doğru fiyatla yönlendirmenin ilk adımıdır…

2) Bölgenizin emlak fiyatlarına sadece günün koşullarına göre değil, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında bilgi-fikir sahibi bir emlak danışmanı olarak hâkim olun.

3) Müşterilerinize satın almak veya kiralamak istediği evin bulunduğu bölgeyle ilgili özel bilgiler vererek, o bölgedeki uzmanlığınızı gösterin. Mesela bölgedeki okullar, alışveriş merkezleri, restoranlarla ilgili veya ulaşım olanakları ve gelişimi hakkında mutlaka müşterinize farklı bilgiler sunun.

4) Etki alanınızı geniş tutun. Bunun için bölgenizin eski sakinleriyle tanışarak güçlü bağlar oluşturmak, esnafla iletişimi güçlü tutmak, eski müşterilerinizle iletişiminizi devam ettirmek önemlidir. Aynı zamanda eski müşterilerinizin, ailenizin, arkadaşlarınızın, sosyal faaliyetlerde tanıştığınız kişilerin size yeni müşterileri yönlendireceğini aklınızdan çıkarmayın. En iyisi, tüm bu kişilerin isim ve iletişim bilgilerini listelemek, hatta elektronik ortamda bulundurmak… Listenizde ne kadar çok kişi varsa, tavsiye edilen gayrimenkul danışmanı olma şansınız o kadar yüksektir.

5) Yeni konut projeleri ile ilgili gelişmeleri ve kentsel dönüşüm faaliyetlerini yakından takip edin. Hizmet vereceğiniz bölgedeki belediye ya da markalı projelerden destek alabilirsiniz.

6) Teknolojiyi kullanmaktan vazgeçmeyin. Şirketinizin bir internet sitesini olmalı… Ziyaretçiler siz, şirketiniz ve portföyünüz hakkında iyi bir izlenim edinmeli. Etkin ve etkili bir iletişim ağına sahip olmak için sosyal medyayı doğru kullanın. İlanlarını Facebook, Twitter ve Instagram’da da yayınlayabilirsiniz.

7) Profesyonel imajınızı koruyun. Kişisel olarak her zaman temiz, bakımlı ve şık olmalısınız. Her zaman temiz, ferah ve modern bir ofiste müşterilerinizi ağırlamalısınız.

8) Bölgenizdeki ulaşım yollarını, okulları, hastaneleri, demografik ve yıllara göre fiyat analizlerine hakim olmalısınız.

Bu veriler, müşterilerinize en iyi fiyatları ve en iyi hizmeti sunmanızı sağlar.


Paylaş

Kategoriler

Yatırım yapma, satın alma, satma ya da kiralama gibi konularda size yardımcı olarak doğru kararı vermenizi sağlıyoruz.



Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mesaj Gönder
Bilgilerinizi Bırakın, Sizi Arayalım


veya

08503085968